Fönsterrengöring

Rengör fönster – ja, regelbundet!

Hur ofta rengör du dina fönster? Först när det är något högtidligt och det kommer folk, som precis före påsk och jul? Eller gör du det varannan månad, en gång i månaden eller till och med varje helg? Hur regelbundet ska fönster underhållas och hur gör vi det på rätt sätt? Varför behöver fönster regelbunden rengöring? Vi som ditt städföretag i Malmö, svarar gärna på dessa frågor nedan så att du kan dra nytta av vår erfarenhet av rengöring.

Rengör fönster regelbundet

Helst bör fönster rengöras från utsidan var tredje till var fjärde månad, från insidan kan det vara oftare – där borde vi till och rengöra var fjärde till var femte vecka. Men varför denna ansträngning? Fönster verkar inte alltid så smutsigt för oss att vi känner lusten till mer rengöra dem. Så behöver fönstren verkligen regelbundet underhåll? Svaret är ja! Smuts som är månader gammalt har chansen att envist fastna om fönster inte rengörs regelbundet. Som ett resultat blir den sällsynta fönsterrengöringen jobbig och onödigt långdragen. Rengör fönstren lätt och regelbundet för att slippa hårt slit någon gång framöver. Om du vill ha dina kontorsfönster rengjorda så kan detta kombineras med kontorsstädningen, förmedla dina önskemål så kommer detta inte vara några problem.

Rengörings- och underhållsarbete

Fönster i ett bostadshus hålls på en annan regelbundenhet än på kontoret. Medan vi hämtar en rengöringsduk hemma när det passar oss följer du ett väl utformat rengöringsschema på kontoret, och det är meningsfullt. Vi erbjuder, bland annat kontorsstädning i Malmö och ger dig gärna några tips för fönsterrengöringen eller om så önskas, tar vi över detta jobb från dig. På kontoret bör du förutom fönsterrengöring även ge dina fönster regelbunden service. När allt kommer omkring är fönster inte bara gjorda av glas. Ramen ska också rengöras och tätningarna måste kontrolleras regelbundet. Fönstren kommer att hålla längre och vi sparar också uppvärmningskostnader eftersom fönstren släpper mindre värme ut ur rummet och mindre kall luft in i rummet. Förresten, det mesta av underhållsarbetet kan utföras på egen han också, samspråka med våra experter så ger de dig gärna råd.

När är en professionell städtjänst vettig?

Alla kan göra enkel, regelbunden fönsterrengöring själva om de vill. Detta borde inte vara ett problem för mindre lägenheter. Men för större lägenheter och hus kan det vara meningsfullt att en bra städfirma kommer och grundligt rengör dina fönster minst en gång om året, vilket förutom den vanliga fönsterrengöringen också tar hand om fönsterramarna och tätningarna.