Rengöring av hemmakontor: Hur man gör det snabbt och enkelt

Fast arbetstid från nio till sjutton men i många företag runt om i Stockholm så jobbas det hemifrån. Men medan delområden som organisering av arbetstid, effektivt projektarbete eller balans mellan arbete och privatliv ofta diskuteras i detta sammanhang, är städning av hemmakontoret kanske ett större problem.

Av denna anledning ägnar vi oss idag åt ämnet: städning av hemmakontoret. Men vad är viktigt när du rengör ditt hemmakontor? Hur kan du hitta rätt tider för detta när du är hemma både professionellt och privat?

Idag berättar vi för dig hur du snabbt och enkelt kan skapa ett rent hemmakontor och du kanske väljer att anställa oss för en professionell kontorsstädning.

Rengöring av hemmakontor: Problem som sällan diskuteras

Att arbeta i ditt eget hem låter till en början väldigt frestande. Detta eliminerar inte bara den dagliga pendlingen utan gör det också lättare att kombinera privatlivet, som att ta hand om barnen.

Men det som knappast någon talar om är problemet att privatlivet och arbetsområden ligger ovanpå varandra. Medan rengöringscykeln är tydligt reglerad på det klassiska kontoret, kämpar många anställda för att skapa ett rent hemmakontor. Eftersom det inte är så lätt att dra tydliga gränser, till exempel mellan klassiskt hushållsarbete som att tvätta kläder, laga mat, städa och hålla arbetsplatsen ren.

Inte sällan blir städning på hemmakontoret snabbt överväldigande för anställda och hela arbetsmiljön lider.
Med följande råd kan du enkelt göra städning hemifrån utan att tappa koll på saker och ting.

Tydlig åtskillnad mellan klassisk rengöring av hushåll och hemmakontor

Om du väljer att sköta städningen själv bör du göra en tydlig åtskillnad mellan hushållssysslor och städning på hemmakontoret. Detta fungerar bäst om du ställer in en liten arbetsplats i ditt hem som faktiskt bara är avsedd för ditt yrkesliv.

Planera en timme av veckans arbetstid, till exempel en gång i veckan, där du bara städar din arbetsplats eller studerar.

Även om det är frestande att städa ditt privata hushåll samtidigt, dra en tydlig skiljelinje här. Annars riskerar du att fastna i detaljer.

Rengöring av kontoret hemma: använd ett systematiskt tillvägagångssätt!

Innan du börjar rengöra ditt hemmakontor bör du först städa upp alla dokument och andra småföremål som ligger kvar.

Detta inkluderar också bortskaffande av skräp. Passa på att ta hand om dina växter genom att ge dem deras välförtjänta vatten. Ett rent hemmakontor återspeglas också i krukväxternas skick.

Du kan sedan förbereda en hink med varmt vatten och ett stänk tvättmedel och börja arbeta med en mikrofiberduk. Rengör först ditt skrivbord med den fuktiga trasan och glöm inte större föremål som lampor, omgivande hyllor, förvaringsytor osv.

När du har tagit bort det grova dammet är det dags att ta hand om golvet. Det är tillrådligt att först ta bort grov smuts med en dammsugare och sedan torka av den med en fuktig mopp. Var uppmärksam på golvbeläggningen. Om det till exempel är ett trägolv bör du applicera lite vatten och använda lämpliga rengörings- eller vårdprodukter.

Städning på hemmakontoret: Var uppmärksam på regelbundenhet

Medan kollegor eller chefen ofta stannar på jobbet på företagskontoret, frestar arbetet hemma dig att lämna osedda berg av papper och smutsiga hörn.

Det kan tyckas vara mer avslappnat i början, men på lång sikt betyder det att du inte längre känner dig bekväm på din egen arbetsplats.

Vårt tips: skapa städrutiner för hemmakontoret som du också följer.

Det är till exempel tillrådligt att ta bort disk, pappersavfall eller skräp omedelbart varje kväll efter arbetet. Detta hjälper dig inte bara att återvända till en ren arbetsplats på morgonen utan sparar dig också från att behöva genomföra din veckovisa rengöringsrutin.

För att snabbt och enkelt kunna genomföra denna bra upplösning i vardagen är det lämpligt att notera denna uppgift i den dagliga kalendern. Rengöring hemifrån är lika mycket en del av påminnelsen som ditt dagliga arbete med projekt och andra uppgifter.

Prata med din arbetsgivare om rengöring av ditt hemmakontor

Ergonomiska sittplatser, höjdjusterbart skrivbord, optimala arbetsförhållanden för en datorskärm … Alla dessa saker är en integrerad del av bra arbete hemifrån när man pratar med överordnade.

Ett rent hemmakontor, å andra sidan, behandlas ofta inte alls eller försummas. Eftersom städning på hemmakontoret ger ett varaktigt bidrag till ditt välbefinnande och garanterar optimala arbetsförhållanden.

Var inte rädd för att prata med din chef om rengöring av hemmakontoret. Kanske har ditt företag redan gemensamma procedurer som du också enkelt kan implementera i ditt hemmakontor.

Tänk på en professionell kontorsstädning

Du läste rätt. Varför ska en professionell tjänsteleverantör bara ta hand om städning av företagets kontor i Stockholm eller regelbundet underhåll av ditt privata hushåll? En hemmakontorsrengörare kan ge dig aktivt stöd och se till att din arbetsplats alltid är ren.

Kanske är det också värt att överväga att ta i bruk rengöring av hushållet och ett rent hemmakontor i kombination med en erfaren tjänsteleverantör. Det är två flugor i en smäll och kan se fram emot glittrande renhet.

I tider när du deltar i affärsmöten eller gör din privata shopping, kan du överlåta hemmakontorsstädningen till en specialist. Detta ger dig mer tid att koncentrera dig på ditt dagliga arbete eller att spendera mysiga timmar med din familj på fritiden.

Snabbt och enkelt: rengör ditt hemmakontor på kort tid!

Om du tidigare hade fruktat att städa ditt hemmakontor vet du nu hur lätt det är, även i en stressig vardag.

Gillar du tanken på en hemmakontorsrengörare som gör jobbet åt dig och håller ryggen fri för andra dagliga uppgifter? Låt oss helt enkelt skapa ett icke-bindande erbjudande för städning på ditt hemmakontor i Stockholm. Kontakta oss för kontorsstädning!