Anställ laglig städhjälp

Städning är som en vetenskap i sig

Av många års erfarenhet kan jag säga att endast ett fåtal företag och berörda parter ställer denna fråga innan de anställer en städfirma för kontorsstädningen. Det är bara rengöring, så vanligtvis väljs ett städföretag med det bästa erbjudandet / priset. Efter att ha arbetat tillsammans länge ser du de första biverkningarna av en låg kostnadsleverantör,

Det är inte helt ovanligt att det uppstår skador på beläggningar, linoleumgolv, PVC-golv, parkett, gummigolv eller mattor. Det är ofta smutsavlagringar på fönsterramar, golvbeläggningar, toaletter och mattor som blir synliga. Tuggummi eller fläckavlägsnande från mattor är alltid ett främmande ord.

Anledningen för det här? Med billiga all inklusive-priser kan du inte ordna regelbundna fastighetsinspektioner, hitta specialpersonal, betala för nödvändigt arbete som polering av golv, till exempel. Eftersom sådana maskiner kostar mycket pengar så kommer mycket troligt lågkostnadsföretagen inte ha just dessa. Professionell avkalkning är också dyr, så detta är också avlagringar som de billiga kontorsstädtjänsterna inte kommer att erbjuda.

OLAGLIGT ARBETE

Jag har sällan att göra med det faktum att blivande kunder frågar mig om vilka arbetsvilkor som våra städare arbetar enligt. Att priser på mindre än 200 kronor per timme i stort sett betyder arbete som inte blir deklarerat och socialförsäkringsbedrägeri, få företag oroar sig för det. Det viktigaste är att det ska vara billigt, det har varit mottot i flera år. Det spelar ingen roll om städpersonal får sjuklön eller semesterlön.

Det är en skyldighet att se till att inte anställa ett olagligt företag. Av erfarenhet kan jag säga att en av de bästa metoderna är att hålla lycklig, pålitlig och motiverad städpersonal i mitt städföretag och därmed tillhandahålla städning av god kvalitet. Betald övertid, sjukskrivning och semester är en självklarhet i mitt städföretag. Det är inte alla städföretag som följer detta i Stockholm, ha det i åtanke!